Ingrediënten
Geschikt voor 4 personen
- 300 g penne
- 400 g broccoli
- 250 ml room
- 100 g pancetta (in blokjes)
- 150 g Geraspte kaas met Italiaanse kruiden
- Peper en zout
Bereiding
Benodigdheden: ovenschaal
Bereidingstijd: 40 minuten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze even heel kort voor. Een minuut of 5. 4.
Snijd de pancetta in blokjes.
Meng de penne, broccoli, room en pancetta in een ovenschaal.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Bak de traybake gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Halverwege omroeren.
Haal de ovenschaal uit de oven en meng de ingrediënten even door elkaar.
Verdeel de kaas gelijkmatig over de traybake.
Zet de ovenschaal nogmaals 5 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.