Koken met Miljuschka
Cheeseburger met patat wafels

Ingrediënten

Benodigdheden:
Wafelijzer

Bereiding

Het maken van de patat wafels

1. Gooi een laagje ontdooide ovenfrites in je wafelijzer. Één laag is genoeg, we willen geen patat-toren bouwen.
2. Strooi royaal kaas over de patat. Wees niet zuinig.
3. Bak totdat hij goudbruin en krokant is. Hoe lang dat duurt, hangt af van je wafelijzer. Hou ‘m in de gaten!
4. Haal voorzichtig het voorzichtig uit het ijzer met een vork. En tadaa, je patat wafel is klaar om belegd te worden!

Tip: Gebruik al gebakken patat en je kunt de baktijd waarschijnlijk halveren.

Door naar de cheeseburger

1. Meng de mayonaise en pesto door elkaar. Zet tot gebruik apart.
2. Haal de schil van de ui en hak fijn. Meng de fijngehakte ui door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 80 gram geraspte kaas toe en vorm er 4 burgers van. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
3.  (deze stap vervalt als je de wafels al klaar hebt) Verwarm het wafelijzer voor. Leg de patat in de wafelijzer en bestrooi royaal met de geraspte kaas (ca 75 gram per wafel). Bak 6-8 minuten tot de wafel gaar is en de kaas gesmolten is. Maak op deze manier in totaal 8 wafels. (De meeste wafelijzers maken 2 wafels per keer) 
4. Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder olie of boter. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
5. Bak de burgers in dezelfde pan tot ze rondom bruin en gaar zijn, voeg eventueel wat olie toe als de pan te droog is. Leg op elke burger een plakje kaas. Dek de pan af met een deksel en wacht tot de kaas gesmolten is.
6. Bouw de cheeseburgers door een patatwafel als onderste broodje te nemen, daarop wat blaadjes sla, de burger, nog wat sla, plakjes augurk, uitgebakken spek en pesto mayonaise. Top af met een tweede patatwafel als bovenste broodje. Zet eventueel vast met een prikker.

Eet smakelijk!



Gerelateerde producten

Pizza hagel Mozzarella
Pizza hagel Mozzarella

Strooi er vrolijk op los met deze heerlijke grote kaashagels. Een echte smaakmaker voor al je pizza's!

Pizza hagel Quattro Formaggi
Pizza hagel Quattro Formaggi

Strooi er vrolijk op los met deze heerlijke grote kaashagels. Een echte smaakmaker voor al je pizza's!

Meer recepten

Smörrebröd met garnalen en ei
Smörrebröd met garnalen en ei
Koken met Miljuschka
Kip met kaas pakketjes
Kip met kaas pakketjes
Koken met Miljuschka
Hard broodje met groene asperges, granaatappelpitten, balsamico crème & belegen kaas
Hard broodje met groene asperges, granaatappelpitten, balsamico crème & belegen kaas