Ingrediënten
Geschikt voor 4 personen
- 500 g mager rundergehakt
- 1 ei
- 1/2 kopje paneermeel
- 500 g aardappelen, in blokjes
- 400 g passata
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel suiker
- 150 g Geraspte kaas met Italiaanse kruiden
- Verse basilicum
Bereiding
Bereidingstijd: 35 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C en zorg voor een bakplaat met opstaande rand. 2. In een kom combineer je het gehakt, ei, paneermeel, zout en peper. Vorm hiervan gehaktballen en leg ze op de bakplaat.
- Meng de aardappelblokjes met olijfolie, zout en peper. Leg ze rondom de gehaktballen op de bakplaat.
- Giet de passata in een kom en voeg toe: knoflook, suiker, oregano, peper en zout.
- Giet bij de gehaktballen en aardappelen. Alles goed doorroeren.
- Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de gehaktballen gaar zijn
- Bestrooi het geheel met Uniekaas Geraspte kaas met Italiaanse kruiden en laat nog 5 minuten bakken
- Haal de traybake uit de oven en laat het kort afkoelen voordat je het serveert.