Ingrediënten
- 2 stuks avocado
- 100 gr crème fraîche
- 200 gr Uniekaas Pizzahagel XL Quattro Formaggi óf Mozzarella
- 1 rode ui
- 1 jalapeño
- 1 bosui
- 200 gr bonenmix uit blik
- 8 grote tortilla's
Voor de kaas dip:
- 100 gr Uniekaas jong belegen
- 100 gr crème fraîche
- 4 el slagroom
Voor de salsa verde:
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 jalapeño
- 1 stuk limoen sap
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- snufje zout naar smaak
Bereiding
Bereidingstijd: 20 minuten
- Halveer de avocado's en schep het vruchtvlees eruit. Prak het fijn in een kom en meng met 100 gr crème fraîche en 100 gr geraspte kaas.
- Hak de rode ui en jalapeño fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes. Giet de bonenmix af, spoel ze onder koud water, laat ze uitlekken en meng door het avocadomengsel samen met de ui, jalapeño, en bosuitjes.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over vier tortilla’s en strooi extra geraspte kaas erover. Leg de andere vier tortilla’s erop. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de quesadilla's aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Voor de kaas dip:
- Verwarm de crème fraîche en geraspte kaas in een steelpannetje op laag vuur tot de kaas smelt. Voeg de slagroom toe en roer tot een gladde saus ontstaat.
Voor de salsa verde:
- Hak de koriander, peterselie, knoflook en jalapeño fijn. Meng ze samen met het limoensap, olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met zout en mix tot een gladde saus met een staafmixer of in een blender.
- Snijd de quesadilla's in stukken en serveer met de warme kaas dip en de zelfgemaakte salsa verde.