Ingrediƫnten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr Griekse yoghurt
- 80 gr Jong belegen Uniekaas (stuk)
- 1-2 tl sambal of crispy chili-olie
- 1 el zonnebloemolie
- 4 el boter
- 2 teentjes knoflook
- handje koriander (fijngehakt)
- 1 el zout
Bereiding
- Doe de bloem, Griekse yoghurt en het zout in een kom en maak er een zacht, maar niet plakkerig deeg van (misschien moet je gaandeweg meer bloem toevoegen tot het niet meer plakkerig is).
- Kneed een paar minuten tot een glad deeg en laat het dan ongeveer 20 minuten rusten.
- Rasp de kaas.
- Verdeel het deeg in vieren en druk het plat tot cirkels. Smeer wat sambal in het midden en beleg met de geraspte kaas.
- Vouw het deeg dicht en zorg dat het helemaal gesloten is.
- Verwarm de zonnebloem olie in een koekenpan en bak het naanbrood aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
- Voor de knoflook-korianderboter: smelt de boter in een pan, voeg dan de knoflook toe en laat dit op laag vuur smelten. Laat de boter een klein beetje afkoelen en voeg de koriander toe.
- Serveer het cheesy naanbrood besprenkeld met de knoflook-korianderboter en eventueel extra sambal of crispy chili-olie.