
Ingrediënten
- 6 oude croissants
- 10 gr platte peterselie
- 3 eieren
- 150 ml volle melk
- 75 gr jong belegen Uniekaas (stuk)
- 100 gr ham
- 75 gr jonge kaas Uniekaas (stuk geraspt)
- 80 gr roomboter
- 1 el honing
- ¼ tl chilivlokken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de croissants in drie stukken. Snijd de peterselie fijn.
- Klop de eieren los met de peterselie en de melk. Breng op smaak met peper en zout,
- Wentel de stukken croissant om de beurt door het eiermengsel en verdeel over de ovenschaal.
- Snijd de jong belegen kaas in dunne plakken. Rasp de jonge kaas.
- Steek de plakjes kaas tussen de croissants. Vouw de plakjes ham mooi op en steek die ook tussen de croissants. Verdeel de geraspte kaas erover.
- Bak 25 minuten in het midden van de oven.
- Smelt ondertussen de boter en roer er de honing en de chilivlokken door.
- Haal de croissant-bake uit de oven en bestrijk de croissants met het honing-boter mengsel. Laat 5 minuten afkoelen voor het opscheppen.