Koken met Miljuschka
Croissant Bake

Ingrediënten

  • 6 oude croissants
  • 10 gr platte peterselie
  • 3 eieren
  • 150 ml volle melk
  • 75 gr jong belegen Uniekaas (stuk)
  • 100 gr ham
  • 75 gr jonge kaas Uniekaas (stuk geraspt)
  • 80 gr roomboter
  • 1 el honing
  • ¼ tl chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Snijd de croissants in drie stukken. Snijd de peterselie fijn.
  • Klop de eieren los met de peterselie en de melk. Breng op smaak met peper en zout,
  • Wentel de stukken croissant om de beurt door het eiermengsel en verdeel over de ovenschaal.
  • Snijd de jong belegen kaas in dunne plakken. Rasp de jonge kaas.
  • Steek de plakjes kaas tussen de croissants. Vouw de plakjes ham mooi op en steek die ook tussen de croissants. Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Bak 25 minuten in het midden van de oven.
  • Smelt ondertussen de boter en roer er de honing en de chilivlokken door.
  • Haal de croissant-bake uit de oven en bestrijk de croissants met het honing-boter mengsel. Laat 5 minuten afkoelen voor het opscheppen.

Gerelateerde producten

Jong
Jong
Jong belegen
Jong belegen
Rasp Jong Belegen
Rasp Jong Belegen

Meer recepten

Borrelbrood
Borrelbrood
Koken met Miljuschka
3x Wrappizza’s
3x Wrappizza’s
Koken met Miljuschka
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla