Ingrediƫnten
- 2 plakken Uniekaas jong per croissant
- 4 croissants
- 4 verse eieren
- 1 scheutje azijn
- 4 plakken ham
- Peper en zout
Bereiding
10 minuten
- Vul een hoge kookpan voor 3/4 met water en breng aan de kook. Voeg een royale scheut azijn toe, dit zorgt ervoor dat het ei straks stolt.
- Breek elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier heel en leg een halve eierschaal apart.
- Zet het vuur lager en hou het water net onder het kookpunt (kleine bubbeltjes). Roer met een lepel in het water totdat er een draaikolk ontstaat.
- Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra het stukje eierschaal naar het midden drijft en blijft hangen, haal je het weg. Dit is het teken dat het water de juiste temperatuur heeft en dat je kan beginnen met pocheren.
- Giet het eerste ei in het midden van de pan. Na zo'n 2 minuten is het ei gaar.
- Vis het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water, zo zorg je er voor dat het water weglekt.
- Snijd de croissant open en beleg royaal met ham en Uniekaas plakken Jong. Leg het gepocheerde ei erop en maak af met wat peper en zout.
Eet smakelijk!