Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge witte wijn (of bouillon indien je geen alcohol wil)
- 1 tl citroensap
- 300 gr Uniekaas Belegen stuk 48+ geraspt
- 300 gr Uniekaas Pizza Hagel Mozzarella
- Handje Geraspte kaas met Italiaanse kruiden naar smaak
- 2 el maïzena
- 1 tl nootmuskaat
- peper en zout
- brood naar keuze
- groenten naar keuze in sticks of kleine stukjes gesneden
Bereiding
- Smeer de bodem van de fonduepan in met het teentje knoflook.
- Doe de wijn in de pan en breng aan de kook, doe het citroensap erbij.
- Voeg de Uniekaas Pizza Hagel Mozzarella toe aan een fonduepan. Voeg vervolgens ook de geraspte Uniekaas Belegen toe aan de fonduepan. Blijf voortdurend roeren.
- Los de maïzena op in een klein schaaltje met een beetje wijn en roer tot een glad papje zonder klonten. Roer dit papje door de kaas.
- Breng de kaasfondue op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg naar smaak een handje Uniekaas Geraspte kaas met Italiaanse kruiden toe.
- Serveer de kaasfondue met lekker stokbrood, groentesticks en crackers.