Ingrediënten
Geschikt voor 4 personen
• 400 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
• 500 g prei
• 250 g spekjes
• 3 el olijfolie
• 150 g Geraspte kaas met Italiaanse kruiden
• Peper en zout
Bereiding
Benodigdheden: Bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal
Bereidingstijd: 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Snijd de prei in grove stukken.
- Verdeel de zoete aardappel, prei en spekjes gelijkmatig over de bakplaat of ovenschaal.
- Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Halverwege de baktijd de aardappels even omscheppen.
- Voeg de Geraspte kaas met Italiaanse kruiden toe ongeveer 5 minuten voor het eind van de baktijd en laat dit goudbruin meekleuren.