Koken met Miljuschka
Video afspelen
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Ingrediënten

Geschikt voor 4 personen

• 400 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden

• 500 g prei

• 250 g spekjes

• 3 el olijfolie

• 150 g Geraspte kaas met Italiaanse kruiden

• Peper en zout

Bereiding

Benodigdheden: Bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal
Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokken. Snijd de prei in grove stukken.
  3. Verdeel de zoete aardappel, prei en spekjes gelijkmatig over de bakplaat of ovenschaal.
  4. Besprenkel het geheel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster gedurende 25 minuten in het midden van de oven. Halverwege de baktijd de aardappels even omscheppen.
  6. Voeg de Geraspte kaas met Italiaanse kruiden toe ongeveer 5 minuten voor het eind van de baktijd en laat dit goudbruin meekleuren.
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes

Gerelateerde producten

Rasp met kruiden Italiaanse stijl
Rasp met kruiden Italiaanse stijl

Heerlijk Italiaans genieten met de authentieke smaken van smaakvol Italië: tomaat, knoflook, oregano en tijm.

Meer recepten

Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas
Focaccia met harissa, gegrilde tomaat & belegen kaas
Broodjes van Linda
Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei
Croissant met jonge kaas, ham en een gepocheerd ei
Cheesy Bolognese gehaktballen traybake
Cheesy Bolognese gehaktballen traybake
Koken met Miljuschka