Ingrediënten
- 100 gram geraspte jong belegen kaas van Uniekaas
- 1 komkommer in plakjes
- 1 bosje verse dille
- 2 eieren gekookt
- 100 gram garnalen
- 2 sneetjes wit brood
- 50 gram tuinkers
- 1 limoen
- Mayonaise
Bereiding
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Snijd de verse dille fijn.
- Snijd de eieren in dunne plakjes.
- Verhit een pan met olie en wok de garnalen 2 à 3 minuten.
- Doe de broodjes in de rooster en spuit de mayonaise erop, vervolgens de garnalen, plakjes ei, plakjes komkommer. Strooi dan de dille en tuinkers eroverheen.
Als laatste maak je het broodje af met de Uniekaas. Breng eventueel op smaak met sap van de limoen.
Een sandwich, maar dan op zijn Scandinavisch! Smörrebröd is een traditioneel lunchgerecht uit Denemarken. Het betekent letterlijk boter en brood, maar deze keer geef ik aan deze lekker bammetjes een Hollandse twist met een basis van oer-Hollandse kaas.