Uniekaas Traybake is een mix van geraspte kaas met kruiden. Bijvoorbeeld wortel- of tomaatstukjes. De oranje of rode kleur hiervan kan iets afgeven op de kaas, waardoor de kaas licht verkleurd.
Bij Uniekaas streven we ernaar om zoveel mogelijk producten met weidemelk te produceren. De koeien die de melk voor onze kaas leveren lopen ten minste 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten in de wei. Alle kazen die van deze weidemelk gemaakt worden, zijn te herkennen aan het officiële weidegang logo.
Uniekaas wordt gemaakt met melk afkomstig van Nederlandse melkveehouders van de coöperatie DOC Kaas in Hoogeveen.
Nee, Goudse kaas van Uniekaas bevat geen gluten.
We doen er alles aan om geen conserveringsmiddelen te gebruiken in onze kaas. Al onze kazen van jong tot en met oud, in plakken, stukken, en in tussendoortjes bevatten dus geen conserveermiddelen.
Ja, Goudse kaas van Uniekaas bevat koemelkeiwit en is dus niet lactosevrij.
Stremsel wordt aan de melk toegevoegd om deze dik te laten worden, waardoor de melk kaas kan worden. Er zijn twee soorten stremsels die gebruikt worden voor de productie van kaas. Dit zijn het dierlijk stremsel en het vegetarische of microbiologisch stremsel. Wij optimaliseren continue onze recepturen, rekening houdend met de wensen en eisen van vandaag en de toekomst. Daarom zijn we in 2020 overgegaan van dierlijk stremsel naar vegetarisch stremsel. Waardoor de kaas nu ook geschikt is voor vegetariër.
In onze kaas zitten onder andere eiwitten en calcium. Dat zijn essentiële en dus gezonde bouwstenen in een gebalanceerde voeding. Van de aanwezige vetten bestaat een derde uit onverzadigde vetten en twee derde uit verzadigde vetten. Aanduidingen zoals 48+ en 30+ geven overigens niet aan dat er 48% of 30% vet in een kaas zit. Om precies te weten hoeveel vet je werkelijk eet, kun je het beste de voedingswaardenoverzichten lezen op de verpakking. Daarin staat exact hoeveel gram vet er in 100 gram kaas zit.
De kaas van Uniekaas is verpakt en kan met verpakking het beste in de koelkast bewaard worden.
Schimmels zitten overal in de lucht. Wanneer kaas in een geopende verpakking bewaard wordt, of vers van het mes is gekocht, kan het product gaan schimmelen. Als je schimmel vindt op een ongeopende, voorverpakte kaas, is de verpakking lek geweest. Je kunt dan het beste een mail sturen naar onze consumentenservice: klachten@uniekaas.nl. De schimmels op zich zijn meestal onschuldig, al raden we aan ze niet te consumeren.
Elke kaas van Uniekaas heeft een eigen leven. Een kaas begint jong en mild en rijpt door tot een vol en pittig karakter. Maar hoe kan de kaas uiteindelijk die specifieke smaak krijgen? Dat gebeurt als volgt: tijdens het rijpen trekt het zout in de kaas, verdampt geleidelijk een deel van het vocht, wordt de kaas steviger en krijgt het een hoger droge-stof-gehalte. Dus hoe korter hij rijpt, hoe minder zout hij smaakt. Onze jonge kaas heeft een rijpingsperiode van 5 weken. Deze jonge kaas smaakt zacht en romig, terwijl een oude kaas pikant van smaak is. Zo heeft elke kaas een andere smaakbeleving.
Onze kazen worden volgens eigen Uniekaas receptuur gemaakt op basis van de weidemelk van de vaste melkveehouders van DOC Kaas. Na productie in Hoogeveen komen de kazen naar het Uniekaas kaaspakhuis waar ze opgelegd worden. Hier worden de kazen tot in de perfectie gerijpt totdat ze de juiste smaak en leeftijd ontwikkeld hebben.
Dat voegen we een beetje toe zodat de kaas rasp niet gaat plakken.
De verpakking mag bij het plastic afval.