Miljuschka
Croque Monsieur

Ingrediënten

  • 25 gr roomboter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 1/2 ongesneden, rustiek brood Zuurdesem bijvoorbeeld
  • Ca. 8 el mayonaise
  • 200 gr Uniekaas belegen stuk
  • 1 el mosterd
  • 100 gr beenham

Bereiding

1. Smelt 25 g boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en gaar de
bloem, al roerend met een garde, 3 minuten. Voeg dan, beetje bij beetje, de melk toe.
Draai het vuur laag en laat nog 3 minuten doorgaren. Breng de bechamelsaus op smaak
met peper, zout en de nootmuskaat.


2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 dikke plakken van ca. 2 cm dik, van het brood.
Besmeer beide kanten met een laagje boter en rooster het brood goudbruin in een
koekenpan op middelhoog vuur.


3. Rasp de kaas op de grove kant van een blokrasp.


4. Leg 2 sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer ze allebei licht met mosterd en daarop 1-2 el bechamelsaus. Verdeel 1/3e van de kaas erover en leg daar de ham op. Verdeel daarop weer 1/3e van de kaas.


5. Besmeer de andere sneetjes brood aan 1 kant licht met mosterd en leg met de mosterd
naar beneden op de kaas. Besmeer de bovenkant weer met 1-2 el bechamelsaus en doe
daarop de rest van de kaas.


6. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 minuten in het
midden van de oven, tot alle kaas gesmolten is.

Gerelateerde producten

Belegen
Belegen

Meer recepten

Lunchwraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie
Lunchwraps met Jong belegen Uniekaas, chorizo, tomaten, baby Spinazie
Uniekaas wrappizza met pizza hagel
Uniekaas wrappizza met pizza hagel
Miljuschka
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes
Miljuschka