Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 500 gram aardappelschijfjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 grote ui
- Bakpapier
- 3 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el honing
- 2 el balsamicoazijn
- 8-10 kleine tomaatjes (bijvoorbeeld cherrytomaten)
- 150 gram Uniekaas Big Flakes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aardappels en ui in dunne schijfjes.
- Snijd de kipfilets in zoals op de video
- Maak de dressing door in een kom de olijfolie, balsamicoazijn, honing, gedroogde oregano en paprikapoeder te mengen.
- Neem vier grote stukken bakpapier en maak van elk een pakketje door de zijkanten omhoog te vouwen, zodat de ingrediënten straks niet kunnen lekken.
- Leg een laagje aardappelschijfjes op elk bakpapier en strooi er wat gesneden ui over.
- Leg op elk pakketje een stuk kipfilet en verdeel de gehalveerde tomaatjes eromheen.
- Schenk de dressing over de kip en groenten.
- Strooi de Uniekaas Big Flakes over de kip en groenten.
- Vouw de pakketjes dicht door de zijkanten om te vouwen en goed af te sluiten, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
- Plaats de pakketjes op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Bak de kip, aardappels en groenten gedurende ongeveer 20 minuten, of tot de kip gaar is en de aardappels zacht en goudbruin zijn.
- Haal de pakketjes uit de oven en open ze voorzichtig (pas op voor de vrijkomende stoom).
- Serveer de kip, aardappels en groenten rechtstreeks vanuit de pakketjes of schep ze op borden.