Miljuschka
Cheeseburger met patat wafels

Ingrediënten

  • 90 gram pesto
  • 6 el mayonaise
  • 1 ui
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 80 gram Uniekaas Pizza Hagel Quattro Formaggi
  • 600-750 gram ovenfrites ontdooit
  • 600 gram Uniekaas Pizza Hagel Quattro Formaggi
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 4 plakjes kaas
  • handje gemengde sla
  • 4 augurken
  • Peper en zout

Benodigdheden:
Wafelijzer

Bereiding

Het maken van de patat wafels

1. Gooi een laagje ontdooide ovenfrites in je wafelijzer. Één laag is genoeg, we willen geen patat-toren bouwen.
2. Strooi royaal kaas over de patat. Wees niet zuinig.
3. Bak totdat hij goudbruin en krokant is. Hoe lang dat duurt, hangt af van je wafelijzer. Hou ‘m in de gaten!
4. Haal voorzichtig het voorzichtig uit het ijzer met een vork. En tadaa, je patat wafel is klaar om belegd te worden!

Tip: Gebruik al gebakken patat en je kunt de baktijd waarschijnlijk halveren.

Door naar de cheeseburger

1. Meng de mayonaise en pesto door elkaar. Zet tot gebruik apart.
2. Haal de schil van de ui en hak fijn. Meng de fijngehakte ui door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 80 gram geraspte kaas toe en vorm er 4 burgers van. Zet ze tot gebruik in de koelkast.
3.  (deze stap vervalt als je de wafels al klaar hebt) Verwarm het wafelijzer voor. Leg de patat in de wafelijzer en bestrooi royaal met de geraspte kaas (ca 75 gram per wafel). Bak 6-8 minuten tot de wafel gaar is en de kaas gesmolten is. Maak op deze manier in totaal 8 wafels. (De meeste wafelijzers maken 2 wafels per keer) 
4. Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder olie of boter. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
5. Bak de burgers in dezelfde pan tot ze rondom bruin en gaar zijn, voeg eventueel wat olie toe als de pan te droog is. Leg op elke burger een plakje kaas. Dek de pan af met een deksel en wacht tot de kaas gesmolten is.
6. Bouw de cheeseburgers door een patatwafel als onderste broodje te nemen, daarop wat blaadjes sla, de burger, nog wat sla, plakjes augurk, uitgebakken spek en pesto mayonaise. Top af met een tweede patatwafel als bovenste broodje. Zet eventueel vast met een prikker.

Eet smakelijk!



Meer recepten

Uniekaas wrappizza met pizza hagel
Uniekaas wrappizza met pizza hagel
Miljuschka
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla
Hard broodje met pompoenpitten, radijs, avocado en veldsla
Nacho's met kaas
Nacho's met kaas
Miljuschka