
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
- 100 g Uniekaas Jong stuk
- 1 knoflookteen
- ½ tl chilivlokken
- 1 ei
- 1 el Italiaanse kruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C
- Rol het pizzadeeg uit en snijd het deeg kruislings in, zodat er vierkantjes ontstaan. Zorg ervoor dat je ongeveer 32 vierkantjes snijdt.
- Rasp de kaas in een kom. Rasp de knoflook erbij en roer de geraspte kaas erdoor. Verdeel deze over de voerkantjes en vouw ieder vierkantje dicht. Maak er bolletjes van.
- Maak nu de kerstboom. De stam bestaat uit 2 kaasbolletjes boven elkaar en 2 naast elkaar, dus 4 balletjes. Vervolgens ga je door naar de onderkant van de boom. Begin met 7 kaasbolletjes en bouw steeds met een kaasbolletje af en eindig met 1 als piek.
- Besmeer het deeg met een geklutst eitje voor een extra krokante buitenkant.
- Zet de kerstboom voor 18 minuten in de oven, totdat het mooi goudbruin is. Strooi het kaasmengsel samen met de Italiaanse kruiden en chilivlokken erover en bak vervolgens nog 5 minuten af.
Eet smakelijk!



